Wind Deal of the Year voor Gemini en Delta

Offshore windmolenpark Gemini en Delta hebben de Wind Deal of the Year 2015-award in de wacht gesleept, een prijs voor een uitstekende duurzame deal die onze energievoorziening in Nederland vooruit dient te brengen. Delta is dankzij de deal met Gemini de grootste leverancier van windenergie, er is sprake van een contract voor 10 jaar.

10-jarig contract voor afname van windenergie
Het windmolenpark Gemini is op dit moment nog in aanbouw, er ligt echter al een contract voor de afname van windenergie gedurende een periode van 10 jaar. De afname van elektriciteit zorgt ervoor dat er een grote hoeveelheid duurzame energie beschikbaar is, die Delta vervolgens in het land aan kan bieden via de verschillende energieleveranciers.

Delta als grootste leverancier van windenergie
Het contract dat Delta sloot met Gemini zorgt ervoor dat het bedrijf de grootste leverancier van Nederland is op het gebied van windenergie. Het is de grootste afnemer van elektriciteit uit windparken op zee. Delta heeft al aangegeven een groot deel van de groene stroom te gaan verhandelen, zodat het via de verschillende leveranciers uiteindelijk bij de afnemers in Nederland terecht kan komen. Het windpark moet in 2017 groene energie op gaan leveren.

Delta is overigens niet de enige partij die voordeel heeft bij het contract met Gemini. Daarnaast is er namelijk nog een aantal Zeeuwse bedrijven in geslaagd om onderdelen te maken en leveren, of andere logistieke diensten aan te bieden. Delta is samen met Gemini echter de partij die er met de award vandoor gaat en daar de waardering voor krijgt.

Plaats een reactie