Wereldbank investeert in zonne-energie

De International Finance Corporation (IFC) heeft besloten 184 miljoen euro opzij te leggen, dat geïnvesteerd kan worden in groene energie in opkomende economieën. Deze organisatie maakt onderdeel uit van de Wereldbank en wil er graag voor zorgen dat de opkomende landen optimaal gebruik kunnen maken van de huidige innovaties op het gebied van zonne-energie. Men richt zich vooral op landen waar de zonne-energie relatief goedkoop is in vergelijk tot andere energiebronnen, maar waar het geld ontbreekt om hierin te investeren. Uit een artikel van het vakblad PV Tech blijkt immers dat landen vaak niet de mogelijkheid hebben om ermee van start te gaan, ook niet als het op de langere termijn een meer voordelige optie is.

Investeringen nodig
Volgens Guido Agostinelli, specialist in zonne-energie bij de IFC, is het grote nadeel van zonne-energie de investering die er nodig is, om er gebruik van te maken. De operationele kosten vallen vervolgens tegen, maar men heeft wat hulp nodig om de eerste stap te kunnen zetten. De Wereldbank wil deze landen daarbij gaan helpen, om ervoor te zorgen dat ook deze landen gebruik kunnen maken van de energie die de zon dagelijks uitstraalt.

Lage operationele kosten
Veel van de bedrijven in de opkomende landen hebben niet de financiële positie om een investering in zonne-energie te doen, aangezien ze de kosten nauwlettend in de gaten dienen te houden en zich vooral dienen te richten op het hart van hun onderneming. De Wereldbank wil deze bedrijven gaan ondersteunen met financieringsoplossingen, zodat ze toch kunnen investeren in zonne-energie. Door de eerste drempel weg te halen moet het mogelijk zijn om op een meer grote schaal gebruik te gaan maken van de energie van de zon, waardoor de kosten uiteindelijk alleen maar verder omlaag zullen gaan.

Plaats een reactie