Noord-Holland niet enthousiast over duurzame energie

Inwoners van Noord-Holland zijn niet bepaald enthousiast over groene energie en nemen daarnaast maar weinig maatregelen om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Veel van de inwoners hebben al jaren hetzelfde contract en betalen op basis daarvan jaarlijks teveel voor hun gas en/of stroom. Bovendien heeft 70 procent van de ondervraagden in een recent onderzoek aangegeven niet bereid te zijn extra te betalen voor de levering van groene energie. Wat dat betreft vormt Noord-Holland geen goed voorbeeld voor de rest van Nederland.

Geen zonnepanelen op het dak
In Noord-Holland komt het beeld van de zuinige Hollander goed naar boven wanneer het gaat om groene energie, al blijkt dit aan de andere kant niet uit het aantal overstapbewegingen. Inwoners van Noord-Holland plaatsen bijvoorbeeld weinig zonnepanelen op hun dag en dragen daarbij maar nauwelijks bij aan het produceren van duurzame energie in Nederland. Het lijkt er in plaats daarvan op dat men er eerst aan de eigen portemonnee denkt. Het is juist daarom opvallend dat veel consumenten in deze regio de kans laten liggen om op basis van een vergelijking voor een flinke besparen op de kosten te zorgen.

Weinig overstappers
Ongeveer 30% van de ondervraagden in het onderzoek van EasySwitch gaf aan niet over te willen stappen van energieleverancier, vanwege de ‘rompslomp’ die ze verwachten. Ze zien het niet zitten om over te stappen van energieleverancier, of zelfs maar een online vergelijking te maken. Ook valt op dat de inwoners van Noord-Holland nauwelijks letten op de energielabels van de apparaten waar ze gebruik van maken. Wat dat betreft is het met name als inwoner van Noord-Holland de moeite waard om op zoek te gaan naar besparingen met het oog op energie, aangezien die voor veel consumenten nog altijd aanwezig zijn.

Plaats een reactie