Ledverlichting bespaart Schiphol 70 procent energie

Schiphol is doorlopend op zoek naar nieuwe vormen van vooruitgang, ook op het gebied van energie. De komende jaren gaat men op Schiphol aan de slag met de verschillende start- en landingsbanen, om deze op een meer energiezuinige manier uit te voeren. Op dit moment zijn nog halogeenlampen die er voor de verlichting zorgen, maar Schiphol wil dit vervangen door Ledverlichting. Het wordt op die manier mogelijk om tot 70% energie te besparen, ten opzichte van het huidige verbruik van de lampen.

Einde aan halogeenlampen
De luchthaven heeft bekend gemaakt alle halogeenlampen te willen vervangen. Volgens de luchthaven zijn de lampen niet langer van deze tijd, omdat er een veel zuiniger alternatief beschikbaar is. De lichtopbrengst van de Ledlampen is minstens zo goed, terwijl ze daar veel minder energie voor nodig hebben. Schiphol ziet hier een kans in om de kosten te drukken, maar het zorgt er daarnaast voor dat de luchthaven zich op een meer duurzame manier kan presenteren. Wat dat betreft heeft de Ledverlichting voor Schiphol verschillende voordelen te bieden.

Informatie voor piloten
Het gaat Schiphol om de borden die piloten van informatie voorzien, op het moment dat ze gebruik maken van de luchthaven. Denk hierbij onder andere aan de borden met informatie over de locaties, de routes, de baannummers en ook de verkeersregels die er van kracht zijn. Het zijn elementen waar passagiers niet zo snel iets van zullen merken. Schiphol heeft al een test lopen met dergelijke borden op de Zwanenburglaan en is daar erg tevreden over. Tijdens het groot onderhoud van de verschillende banen zal men de Ledverlichting ook op de overige start- en landingsbanen aanbrengen, om op die manier opnieuw een stap voorwaarts te kunnen maken.

Plaats een reactie