Klanten van Oxxio kunnen een slimme meter aanvragen

Klanten van Oxxio hebben de mogelijkheid om een slimme meter aan te vragen, voor het eenmalige bedrag van €70. Ze betalen dit aan de netbeheerder, aangezien Oxxio ervoor heeft gekozen om de meters via de netbeheerders naar de markt te brengen. Met behulp van de slimme meters hebben actieve gebruikers de mogelijkheid om tientallen euro’s per jaar te besparen op hun energierekening. Bovendien heeft feedback van de gebruikers aangetoond dat 99% van de mensen in de toekomst behoefte heeft aan een slimme meter, om op die manier meer inzicht te krijgen in het energieverbruik.

Inzicht in het energieverbruik
Het inzicht in het energieverbruik leidt vooral tot een meer overzichtelijke situatie, waardoor het uiteindelijk eenvoudiger wordt om een besparing door te voeren. Dat heeft te maken met het feit dat men zich eerst bewust dient te zijn van het verbruik, om daadwerkelijk te kunnen gaan besparen. Met behulp van de slimme meter kan een ieder direct zien op welke momenten het verbruik oploopt. Vervolgens kan daar wat aan worden gedaan, om ervoor te zorgen dat de totale rekening uiteindelijk lager uit zal vallen.

Wetgeving vanuit Europa
Oxxio kwam in 2005 al met de slimme meter naar voren, maar heeft in januari van 2012 besloten om deze via de netbeheerders aan te gaan bieden. Dat heeft onder andere te maken met de wetgeving zoals die in Europa is vormgegeven. De Europese Unie heeft namelijk besloten dat in 2020 80% van de huishoudens de beschikking dient te hebben over een dergelijke slimme meter. Op die manier probeert men ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen flink gaan besparen op de kosten van hun energierekening. Uiteindelijk leidt dit natuurlijk tot een meer milieubewuste samenleving, waardoor de belasting op het milieu verder kan worden teruggebracht.

Plaats een reactie