Honderden stemlokalen zonder stroom na orkaan Sandy

Tropische storm Sandy laat in de Verenigde Staten nog altijd haar sporen naar, aangezien men er tijdens de verkiezingen nog behoorlijk last van heeft. Obama en Romney zullen het tegen elkaar opnemen, maar voorlopig dient een groot deel van de stembureaus het zonder stroom te doen. De zware beschadigingen die Sandy heeft aangericht zijn niet op tijd hersteld. Hierdoor heeft met name de staat New Jersey te maken met problemen en dient er naar provisorische oplossingen te worden gezocht.

Aanmoediging tot stemmen
De vicegouverneur van de staat, Kim Guadagno, roept inwoners op toch vooral hun stem uit te brengen. “We moedigen u aan te gaan stemmen”, zei hei. Uiteraard snapt men aan de andere kant ook wel dat veel van de inwoners momenteel iets anders aan hun hoofd hebben. Men heeft er daarom voor gekozen om het ook mogelijk te maken te stemmen via e-mail of fax. Daarnaast kan men een speciaal telefoonnummer bellen, om op die manier een stem uit te brengen. Deze methoden zijn ook beschikbaar voor iedereen die overzees woont.

Ook problemen in New York
Naast New Jersey heeft ook de metropool New York te maken met problemen, als gevolg van de tropische storm. Volgens de burgemeester van New York dienen ongeveer 143.000 mensen op zoek te gaan naar een andere plaats om hun stem uit te brengen. Er worden bijvoorbeeld ‘superstembureaus’ ingericht, waar de getroffen inwoners de mogelijkheid hebben om hun stem uit te brengen. Het lijkt er op dit moment op dat tientallen stemlokalen in Queens en Brooklyn er niet op tijd in zullen slagen om alles op tijd op orde te hebben. Sandy heeft wat dat betreft een behoorlijke invloed op het verloop van de verkiezingen, al zal moeten blijken of dat ook invloed heeft op de uiteindelijke uitslag.

Plaats een reactie