Ook zonder slimme meter inzicht in energieverbruik

Wie niet wil wachten op de slimme energiemeter kan sinds oktober terecht op Energiemanager Online, een initiatief van Energiemanager Online en Milieu Centraal.

Wachten op slimme meter niet nodig om te kunnen besparen
Deze gratis site geeft, net als de slimme meter, inzicht in het eigen energieverbruik en dat bespaart 5 tot 15 procent. Lang niet alle huishoudens beschikken al over een slimme meter en het duurt nog zeker jaren voordat iedereen de slimme meter aangeboden krijgt waarmee het dagelijkse energieverbruik kan worden gevolgd. De meters verschijnen het eerst in nieuwbouw of bij grootschalige renovatie.

Energiemanger Online
Op Energiemanager Online vullen mensen zelf hun meterstanden in, bijvoorbeeld wekelijks. Aan de hand van hun jaarafrekening kunnen ze hun doelverbruik kiezen. “De kracht van de site zit in de eenvoud: met simpele metertjes zie je direct hoe je verbruik ten opzichte van je doel is”, zegt Cees van Beek van Energiemanager Online. De energiemanager houdt rekening met de buitentemperatuur. Dat maakt in alle delen van het land dat er een reële terugkoppeling is op het energieverbruik.

Tips
Gebruikers ontvangen regelmatig tips van Milieu Centraal om minder energie te gebruiken. Bijzonder is dat Energiemanager Online de tips aanpast aan het gebruik van energie. Vera Dalm, directeur van Milieu Centraal: “Iemand met een hoog gasverbruik zal tips krijgen om zijn gasverbruik te verminderen, gebruik je vooral veel elektriciteit dan hebben de tips dáár betrekking op”. De doelstelling van Energiemanager Online en Milieu Centraal is om eind volgend jaar 10.000 actieve gebruikers te hebben.

Bron: Energiemanageronline

Plaats een reactie