Lamp op zonne-energie gaat voor belangrijke prijs

Een lamp op zonne-energie heeft een nominatie voor een belangrijke milieuprijs in de wacht weten te slepen. Het gaat om een ontwikkeling van het bedrijf Barefoot Power, dat kans maakt om de Ashden Awards te winnen. Men strijdt om ongeveer €90.000 aan prijzengeld, maar het gaat daarnaast natuurlijk om het verbeteren van de manier waarop we met het milieu omgaan. Het is wat dat betreft goed om te zien dat een slimme lamp op zonne-energie kans maakt de prijs te winnen, waardoor miljoenen Afrikanen op een veiligere en meer voordelige manier van licht kunnen genieten.

Vervangen van gevaarlijke lampen

De manier waarop we met energie omgaan verandert in een behoorlijk rap tempo. Dat is hier in Europa het geval, maar ook zeker iets waar men zich in Afrika mee bezighoudt. Met de lamp op zonne-energie is het mogelijk om de gevaarlijke lampen op kerosine zoveel mogelijk te vervangen. Met die lampen gaat er regelmatig wat mis, waardoor er brand kan ontstaan. Bovendien zorgt de lamp op zonne-energie voor het gebruik van schone energie en krijgt men dus niet te maken met vervelende afvalstoffen in het milieu.

Voordelig alternatief

Bovendien biedt de lamp op zonne-energie de Afrikaanse bevolking een voordelig alternatief, aangezien het niet langer nodig is om kerosine aan te schaffen. Dat kost ze ongeveer 2 dollar per week, waardoor de goedkoopste lamp van 16 dollar in een relatief korte tijd terug te verdienen valt. Wat dat betreft is het niet vreemd dat het aantal lampen zich razendsnel vergroot in Afrika, aangezien men massaal gebruik wil maken van deze schone vorm van energie. Een lamp op zonne-energie lijkt zeker in landen waar de zon volop schijnt een uitstekende uitvinding en daarmee het bekende schot in de roos van BareFoot Power.

Plaats een reactie