Aandeel duurzame elektriciteit in Duitsland naar 25%

Duitsland laat Nederland op een fantastische manier zien hoe het mogelijk is om op een schone manier gebruik te maken van elektriciteit. Nederland blijft op dat gebied nog altijd wat achter in Europa, terwijl de Duitsers erin geslaagd zijn om 25% van de elektriciteit groen op te wekken. In Nederland ligt dit percentage ongeveer op 10%. Het gaat daarbij alleen om de elektriciteit, aangezien het totale percentage groene energie zo’n 4% is. In dat geval is ook de warmte meegenomen in de berekening.

Flinke stijging in Duitsland

In Duitsland is men er in een jaar tijd in geslaagd om 4 procentpunt te winnen qua groene elektriciteit. Men produceerde er in totaal 67,9 miljard kilowattuur en hield zich dus een groot deel van de tijd bezig met de meest milieuvriendelijke vorm hiervan. De cijfers zijn afkomstig van de BDEW, de Duitse branchevereniging van energiebedrijven. Uiteraard is men er behoorlijk trots op de cijfers die men neer heeft kunnen zetten. Het is te hopen dat Nederland er een voorbeeld aan kan nemen, door binnenkort ook met dergelijke cijfers naar buiten te kunnen komen.

Wind, biomassa en zonne-energie

In Duitsland wist men de krachten van wind, biomassa en de zon op een uitstekende manier met elkaar te combineren, om uiteindelijk tot deze prestatie te komen. De grootste winst werd er gehaald op het gebied van windenergie, waar een stijging van 9,2% plaatsvond. Biomassa nam de tweede plaats in met 5,7% en met een toename van 5,3% op het gebied van zonne-energie deed ook dat onderdeel het naar behoren. Duitsland werkt aan een plan om er in 2035 voor te zorgen dat 35% van alle energie duurzaam wordt opgewekt, waardoor er wat dat betreft nog wel degelijk een lange weg te gaan is.

Plaats een reactie